Kaas

 

De basis van ons kaasassortiment is de Roodbonter kaas. Deze kazen worden geproduceerd door Evert en Nelleke Fokker uit Zwammerdam. Op dit familiebedrijf maken ze de kazen van melk van hun eigen Roodbonter koeien, het Maas-Rijn-IJssel ras. Hierdoor zijn de kazen 100% natuurlijk en hebben hun unieke, volle en romige smaak.
De Roodbonter kazen zijn lactosevrij, vegetarisch en zonder kleurstoffen.

Roodbonter koeien geven minder melk dan traditionele koeien, maar de melk is romiger en heeft een hoger vet- en eiwitgehalte, wat de smaak van de kaas ten goede komt. Boer Evert kent ieder van zijn 300 koeien en melkt ze tweemaal per dag zelf. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel. De Roodbonters liggen op koeienmatrassen en genieten van massageborstels.

Omdat het volledige proces van voer en bronwater, tot koe en tot kaas in handen is bij één bedrijf kunnen wij onze klanten een prachtig eerlijk product garanderen. De Roodbonter kazen zijn er bij Marije’s Kaaswinkel in de volgende varianten:

  • Roodbonter Jonkie, een vijf weken gerijpte jonge kaas met het romige van slagroom. Heerlijk op een boterham, tosti of als traktatie op de borrelplank.
  • Roodbonter Mild, een vijf maanden gerijpte kaas met een lichtzoete nasmaak en iets meer pit dan jonge kaas. Zalig met een glaasje rosé in het zonnetje.
  • Roodbonter Pittig, een goed snijdbare, twaalf maanden gerijpte kaas met een stevige bite. Onmisbaar op de borrelplank.
  • Roodbonter Outje: deze kaas wordt drie jaar lang met liefde gekoesterd en gekeerd om te rijpen tot een stevige onweerstaanbare brokkelkaas.
  • Roodbonter Graskaas: dit is de eerste kaas die wordt gemaakt nadat de koeien na de winterperiode weer buiten van het verse gras genieten. Een fluweelzachte kaas die 5 à 6 weken gerijpt is.

Roodbonter kaas heeft het Rijksmerk ‘Kaas van eigen boer’ en het label ‘EFTB’.

Wilt u meer weten over de Roodbonter Kaas? Kijk dan op www.roodbonterkaas.nl

Naast de Roodbonterkazen verkopen wij Boerenkaas uit Stolwijk, Kaas uit de Beemster en diverse soorten geitenkazen, kruidenkazen, schapenkazen en buitenlandse kazen, zoals Parmezaanse kaas, brie en gorgonzola. Wij hebben ook biologische kazen in ons assortiment, waaronder Remeker.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor kaasfondue en diverse tapenades, crackers, jam, honing en stroop om uw kaasplankje, of kaasplateau compleet te maken.

Kaas mee op reis?
Wilt u kaas meenemen in het vliegtuig, of deze langere tijd kunnen bewaren? Dan kunnen wij de kazen uiteraard voor u sealen.